Våga tro på Innerstadsjul

Vi-tror

Kom och testa dina skrillor, har du inga egna får du låna. Isbanan är hal även om Julen inte skulle bli vit! Vi är på banan ända till nyår!

Premiar-for-isbanan

Isbanan har öppet alla dagar, hela december. Utlåning av skridskor sker vardagar på Turistbyrån.
På lördagar & söndagar sker utlämningen vid isbanan 11-15.

vaga-tro-30-nov

30 november startar Julen på riktigt med cool julmarknad, Isbana och härliga aktiviteter i hela innerstaden.

Innerstadens julmarknad

Alla klockslag är ca-tider.

12:20 Dans kring granen
13:00 Kungsbackas Lucia
14:00 Julmusik med Åsa o Ulf Nomark
14:30 ”Möte med det förflutna” – reflektioner för vuxna av Lena Brorsson Alminger
15:00 Stjärnlotteriet
16:00 Sjung in advent i Kungsbacka Kyrka

Missa heller inte Julshopparkväll den 11/12 kl 18-21 samt marknad vid Tullen den 6 & 13 dec!

Lokalistas-bloggen

 • Det lackar mot jul

  By in Allmänt on

  Julen närmar sig med stormsteg. Den allra härligaste tiden är väl den som ligger framför oss dessa närmaste veckor. I Innerstaden pyntas och fejas det för fullt; i butiker, på krogar och gator. Julbelysningen tändes förrförra helgen och i fredags kom Tomten förbi på sin färd mot Kungsmässan. Det samlades massor av barn och vuxna på torget för att först lyssna till Varlakören. När Tomten sedan rullade sittande i sin landå dragen av två svarta trotjänare var lyckan total. Ett helt tåg med barn och deras föräldrar följde Tomten och fackeltåget genom staden.

  Idag var det dags för en annan julhändelse; en ståtlig gran på närmare 14 meter kom på plats på torget tack vare ett gäng flinka män från Kungsbacka kommun. Granens belysning kommer imorgon.

  På fredag är det dags för nästa händelse när isbanan ska läggas. Det är med stor spänning vi ser fram emot detta. Isbanan kommer bli belyst och vi hoppas (HOPPAS) att det hinns med lagom till den riktiga invigningen av julen i Innerstaden: den årliga julmarknaden på första advent.

  Kom och mys i Innerstaden och gör som oss: våga tro på en Innerstadsjul!

 • Äntligen isbana på torget!

  By in Allmänt on

  Det är svettigt i Innerstadens julverkstad – tiden rusar. Vi skulle behöva ett gäng tomtenissar och tomtenissor till vår hjälp. Samtidigt är det svårt att inse att juletiderna närmar sig när vädret är milt och löven nyss släppt taget om trädens grenar.

  Vi har bland annat jobbat hårt på att få en isbana till torget och vi är så glada att vi har lyckats. Det är förstås inte bara vår förtjänst – ett stort tack vill vi rikta till Kungsbacka kommun och Staffan Hallström, förvaltningschef Teknik samt Linus Kron, förvaltningschef Fritid o Folkhälsa. Utan dem hade det inte blivit av.

  Isbanan kommer att vara på plats lagom till julmarknaden den 30 november. Vi hoppas och tror att den ska bidra till lite extra julmys. För den som är orolig för mildväder eller brummande kylaggregat så vill vi lugna er: isbanan är av plast (jodå, det stämmer) och därför oberoende av väder och vind. Det allra bästa är förstås att man kan åka med vanliga skridskor. Vi hoppas att både gamla och unga vill plocka fram skridskorna och ta en gemensam svängom på isen.

  Nej, nu väntar mer julstök runt hörnet så vi måste springa!

 • Rosa reflektion

  By in Allmänt on

  Det var inget roligt väder som mötte oss när vi anlände till torget strax efter kl 06 på lördagsmorgonen. Regnet vräkte ned och det blåste hård vind i den beckmörka morgontimman. Tack och lov är vi båda lite envetna så tillsammans med vår praktikant Josefina Hedström och konstnären Helena Blomljus blåste vi ballonger och knöt dessa och en massa rosa tyg runt om i innerstaden. Helena smyckade en av bänkarna med rosa duk och parasoll. Helen Soovik dokumenterade dagen och målade hela innerstadens Facebook i rosa. Dessutom dök ett litet guerilla-broderi upp på en av lyktstolparna utanför Facklan…

  Många människor kom förbi och lät sig fotas i vår rosa photobooth mitt på torget, flera stannade och pratade. Fantastiskt. Så många har någon relation till cancer och vi fick ta del av deras historier och tankar.

  Vi vill rikta ett stort tack till alla som deltog denna lördag: butiker, restauranger, invånare, besökare och alla andra som trotsade regnet och gjorde Kungsbacka Innerstad lite gladare, lite vänligare, lite varmare.

 • Dare to be pink

  By in Allmänt on

  Dare to be – Care to be PINK är vårt budskap i helgen som kommer. Vår andemening är att du ska våga gå din väg, stå för dina värderingar och självklart ge med ditt hjärta.

  Vi har olika erfarenheter och värderingar, har drabbats av olika med olika utgång. Oktober är en speciell månad för många och inte minst för de som drabbats eller haft någon nära som drabbats för cancer då fokus hamnar på Rosa bandet och bröstcancerforskningen. För Kajsa är det exakt 5 år sedan hon fick sin bröstcancerdiagnos. -Som ni kanske förstår reagerar man inte helt rationellt på ett sådant besked – det första jag gjorde var att åka till Bokia och köpa en Rosa bandet-bläckpenna. I och för sig bra men just då bara en desperat reaktion på att ha drabbats av en dödlig sjukdom. I förra veckan gjorde jag min sista kontroll och allt är bra. Skönt. Många har någon form av relation till cancer. Som tur är finns otroligt mycket forskning och många cancerformer har idag goda utsikter. Forskningens framgång beror inte minst på de medel som frivilliga samlar in och donerar.

  En annan livshotande sjukdom vi läser mycket om just nu är ebola. Här är forskningen inte lika omfattande och medel behövs hela tiden för att hjälpa de som drabbats och samtidigt bidra till forskning som kan komma fram till hur sjukdomen ska botas.

  Vi vill ge vårt bidrag till att fler människor ska bli friska från allvarliga sjukdomar. Vi skänker därför 5000 kr till Rosa bandet respektive ebola (Unicef) genom att minska våra löner från Innerstaden med motsvarande summa d v s 10 000 kr totalt.
  Vill du vara med och bidra till forskning som ger fler människor möjlighet att överleva? Ta då en tur i Innerstaden på fredag och lördag denna vecka (24-25 oktober). Då fokuserar vi som verkar här på att ge tillbaka med våra hjärtan. Vi vill vidga den rosa månaden och göra den lite knalligare och lite mer egensinnig genom att tänka ännu vidare. Tillsammans med butiker, frisörer, restauranger med mera, samlar vi därför in pengar till Cancerfonden (Rosa bandet mm), Barncancerfonden, Prostatacancerfonden och Unicef (ebola).
  Ta en givande promenad i innerstaden och se hur just du kan bidra till det som ligger dig varmast om hjärtat!
  Care to be pink, dare to be pink!

 • Staden som handelsplats

  By in Allmänt on

  Vi började morgonen med att vi, representanter från kommunen, freeport, Kungsmässan, Innerstaden, med inbjudna träffades på biograf Facklan för en inspirationsdag om handeln under ”Kungsbacka shoppings” flagg…

  Vi fick lyssna på Martin Öberg universitetsadjunkt på Handelshögskolan och Magnus Kroon utvecklingschef på Svensk Handel prata om handel ur olika perspektiv. Vi fick stort stöd för vår vision för Kungsbacka innerstad, att . Att handeln har ändrats i stadskärnor är nog alla överens om men att det inte handlar om ett ”utdöende” utan om ett skifte till nya former. Nu handlar det om att växla in och följa med kunderna i deras nya konsumtionsmönster.

  Med det i ryggen har vi sedan under dagen planerat ett flertal spännande aktiviteter för de kommande månaderna.

Kom i kontakt med oss

Centrumledare

Centrumledare

Karin

Karin Björnsdotter

info@innerstaden.se
0709-993656

Besöksadress

hitta-hit

Storgatan 15

434 30 Kungsbacka
> Hitta hit

christmas_botten